Introduktion

Jack and the Beanstalk är en spelautomat byggd av speljätten från Sverige som regerar totalt på marknaden, NetEnt. Spelet är baserat på den engelska folksagan ”Jack och bönstjälken” som handlar om en pojke som byter sin ko mot magiska bönor och klättrar sedan upp till himlen på stjälkarna för att stjäla skatter från ett monster. Spelautomaten med samma namn börjar med en filmintroduktion där du får se lille Jack fly från den lila jätten och ta sig ner till spelplanen. Tack vare den roliga designen, fina grafiken och generösa vinsterna har det här spelet blivit ett av NetEnts allra populäraste och passar både storspelare som förstagångsbesökare.

Vinstlinjer och insatser

Jack and the Beanstalk är utformad som en klassisk spelautomat med fem hjul, tre rader och totalt 20 vinstlinjer. Symbolerna på spelbrädet föreställer en yxa, en vattenkanna, en skattkista, en get, jätten med två huvuden, bönstjälkar formade som siffror och givetvis Jack själv. Du vinner mynt genom att snurra fram någon av de vinnande kombinationerna i vinstlinjerna och genom de olika bonusspelen som erbjuds, som du kan läsa mer om längre ner.

Alla insatser i spelet kan justeras genom att välja både insatsnivå och myntvärde, mellan 0,01 Euro och 0,50 Euro. För att spela behöver du göra en insats på minst 0,20 Euro och som maximalt 100 Euro. Den högsta vinsten du har möjlighet att kamma hem ligger på 600 000 mynt, vilket kan omvandlas till 300 000 Euro och alltså över en miljon svenska kronor.

Spelet har en återbetalningskvot på ungefär 96 % och du som spelare får alltså generellt inte alltid tillbaka pengarna du satsat, men du har ändå möjlighet att vinna riktigt stora summor tack vare bonusar och specialfunktioner.

Spelets design

Jack and the Beanstalk är framtidens spelautomat på nätet, med 3D-grafik som utformats med hjälp av grafiker från Pixar, livlig bakgrundsmusik och animationer du aldrig sett i casinosammanhang förut. När introduktionsvideon är klar hamnar du på själva spelplanen som består av en härligt lantlig miljö med en liten stuga där Jack väntar på att du ska dra igång dina första snurr, i jakt på monstrets skatter. När du spelar syns också fåglar och fjärilar som gör spelbrädet både inbjudande och levande. Jack själv håller igång och hejar på dig under spelets gång vilket ger en personlig och mysig prägel och får dig som spelare att slappna av i jakt på de stora pengarna.

Bonusfunktioner

Jack and the Beanstalk är verkligen ett spel för dig som gillar bonusspel och gömda överraskningar för här kryllar det av roliga effekter. I det vanliga spelläget kan ibland en ”Walking Wild”-symbol dyka upp. Den fungerar dels som en vanlig wild-symbol och kan alltså byta ut andra symboler om det genererar en vinstkombination, men den kan också promenera iväg. Det betyder i praktiken att den rullar vidare till nästa hjul efter första snurret, samtidigt som hjulen snurrar vidare utan extra kostnad, vilket kan generera riktigt höga vinstsummor på relativt låga insatser.

Spelet erbjuder också väldigt ofta free-spins, som aktiveras av scatter-symboler. I Jack and the Beanstalk syns dessa som skattkistor och de aktiverar gratisrundorna genom att dyka upp på tre ställen samtidigt på spelplanen. Om du lyckas med det hamnar du bokstavligen i himlen under dessa rundor, för spelplanen flyttas dit, men alla vinster blir också tredubblade.

Gratisrundorna har dessutom ännu en bonusfunktion. Medan hjulen snurrar här kan det dyka upp nycklar i guld på hjul nummer fem. Beroende på hur många sådana du lyckas samla ihop under snurren kan du aktivera andra wild-symboler, som i sin tur kan generera mycket stora vinster. Totalt finns nio nycklar, vilket kan kännas som mycket under enbart tio snurr, men även under gratisrundorna kan du få wild-symboler som vandrar sig fram och ger dig ännu fler gratissnurr.

Fördelar med Jack and the beanstalk

  • Rolig, animerad spelmiljö som påminner om en härlig Pixar-film
  • Spännande extrasymboler som hjälper dig att vinna ofta och mycket
  • Mycket generösa free-spins som ger dig höga vinster trots relativt låga insatser
  • Spelet fungerar lika bra på dator som på mobil eller surfplatta
  • Högre kvalité och bättre grafik än hos de flesta spelautomater på nätet

Nackdelar med Jack and the beanstalk

  • Spelet har en maxgräns när det gäller hur många mynt som går att vinna
  • Det finns ingen progressiv jackpott oavsett hur många spelare som gör insatser
  • Relativt låg återbetalningskvot, i jämförelse med andra spelautomater

Sammanfattning

Jack and the Beanstalk är ett fartfyllt spel med den just nu absolut bästa grafiken på marknaden, som i en härlig och inbjudande miljö ger dig en spelautomat med höga vinster och bonusrundor som gör din upplevelse både längre och mer förmånlig än du kunnat föreställa dig.